Pudinkové řezy
se zakysanou smetanou
250 g polohrubé mouky, 250 g práškového cukru, 1 prášek do pečiva, 5 vajec,
1 dcl oleje, 1 dcl vlažné vody, kakao
Puding: 1 l mléka, 2 pudingy, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce cukru
3 kelímky zakysané smetany, 3 vanilkové cukry
Postup: Vypracujeme těsto, z mouky, cukru prášku do pečiva, vajec, oleje a
vody. Vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech, z toho 1/3 těsta smicháme s
kakaem. Můžeme použít i kávu. Na toto těsto
PŘED vložením do vyhřáté trouby 180 °C vylijeme horký puding, který
jsme si připravili zároveň s těstem. Po upečení, které trvá asi 45 minut,
vyjmeme plech z trouby a ihned placku potíráme zakysanou smetanou smíchanou
s vanilkovými cukry. Nakonec piškot posypeme kakaem či strouhanou čokoládou
a skladujeme zásadně v chladu.
(Zdroj: Kim)
Banana Romana
25 dkg cukr moučka, 25 dkg hery, 4 žloutky -Tohle vše v třeme do pěny!
přidáme 25 dkg polohr.mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 25 dkg
rozmačkaných banánů (klíďo jich můžeš dát víc)
Vše smícháme a na konec ušleháme sníh a vmícháme do těsta.
Když je těsto husté přidáme trochu mléka.Pečeme na vymazaným a moukou
vysypaným plechu ve vyhřáté troubě.
Vychladlou buchtu můžeš ještě polít čokoládou a posypat kokosem!
(Zdroj: elisha)
Řezy Raffaelo
Ingredience:
1/2 - 3/4 hrnku moučkového cukru, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky
polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1 van. cukr
Posyp: 1 hrnek strouhaného kokosu, 1 van. cukr, 1/4 hrnku moučkového cukru
Na polití: 1 šlehačky + trochu rumu
Postup přípravy: Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou
mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s
vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca
30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak
zhořkne. Když jsou řezy hotové, hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící
polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a
krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout. A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám
je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.
Tip: Já dělám těsto s kakaem a dávám 1/2 hrnku cukru, bohatě to stačí.
Nahoru dávám o něco více kokosu.
(Zdroj: Mirka82)
|
Domů |
Fotogalerie |
Deníček |
Jak rostu |
Vzkazy |
Video |
Recepty |
Oblíbené odkazy |
Moučníky, dezerty, buchty, dorty